top of page
Αναζήτηση

Γεύσεις Πρεσπών ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη

Οικονομία-προώθηση αγροτικών προϊόντων


Η Πρέσπα και τα προϊόντα της είχαν την τιμητική τους για ένα τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 29/08/2018 ως την Παρασκευή 31/08/2018. Με φόντο το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Πρεσπών μαζί με φορείς της περιοχής διοργάνωσαν εκστρατεία ενημέρωσης για την περιοχή και τα προϊόντα της.


Ο στόχος της δράσης ήταν διπλός, αφενός η ενημέρωση των Θεσσαλονικέων για τις Πρέσπες, την περιοχή, τα αξιοθέατα καθώς και τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν ως επισκέπτες και αφετέρου η γνωριμία με τα προϊόντα της γης των Πρεσπών και ιδίως τα φασόλια και τα ψάρια των λιμνών.




Την Πέμπτη 30/08/2018 στις 7.30μ.μ, στον χώρο του περιπτέρου προσφέρονταν στους Θεσσαλονικείς και στους επισκέπτες της πόλης παραδοσιακά εδέσματα της Πρέσπας, ενώ ταξιδέψαν νοερά στην περιοχή μέσα από τις μελωδίες των χάλκινων της Πρέσπας και των τοπικών παραδοσιακών χορών που παρουσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Πρεσπιωτών».


Το Σάββατο 1/9/2018 οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στις Πρέσπες όπου πραγματοποιήθηκε η γιορτή φασολιού - τσιρονιού στο Λαιμό, στο πάρκο μπροστά στο Δημαρχείο, με παραδοσιακά εδέσματα βασισμένα στα περίφημα φασόλια Πρεσπών και τα πεντανόστιμα τσιρόνια, τραγούδια και χορούς της περιοχής και βέβαια την παραδοσιακή πρεσπιώτικη φιλοξενία.


thessaloniki_news
.pdf
Download PDF • 612KB


7 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page