top of page
Αναζήτηση

Μικροί επιστήμονες-Μεγάλες ανακαλύψεις

Ένα συναρπαστικό διήμερο ρομποτικής οργανώθηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη Λαιμού Πρεσπών στις 27 και 28 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με την Robotixlab για παιδιά Δ’, Ε’, Στ’ δημοτικού και Α’ γυμνασίου.


Στις τέσσερις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα παιδιά έφτιαξαν ένα φωτάκι led νυκτός για το δωμάτιό τους, έβαλαν τα ρομποτάκια τους σε κίνηση και σε αναζήτηση θησαυρού, προγραμμάτισαν ένα video game, εξοικειώθηκαν με το τρισδιάστατο σχεδιασμό και τέλος με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή μετέτρεψαν 2 πλαστικά μπουκάλια σε κρεμάστρα για τα ρούχα τους!


Όλα τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα με την εμπειρία τους από το εργαστήρι ρομποτικής. Σε αυτές τις τέσσερις ημέρες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις της Φυσικής του σχολείου και να τις συνδυάσουν με τις νέες τεχνολογίες και το παιχνίδι. Η πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της ρομποτικής συνεπήρε τους μικτούς μαθητές της Πρέσπας, που περιμένουν με ανυπομονησία τη συνέχεια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διοργάνωση τέτοιου είδους δράσεων σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Πρέσπα, έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία όχι μόνο γιατί αυξάνουν τα ερεθίσματα των παιδιών, αλλά γιατί αναδεικνύουν τη δύναμη της τεχνολογίας ως μέσο επικοινωνίας και διάχυσης ιδεών. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εργαστηρίου ανέλαβαν ο Αντώνης Κάνουρας, μηχανικός ρομποτικής και η φυσικός Αλεξία Αθανασιάδου (Robotixlab).




robotics
.pdf
Download PDF • 597KB

9 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page